PRENOSI UŽIVO

Realizacija dijela emisije "Zvuci Krajine" iz Mjesne zajednice Aleksandrovac, 13.06.2018.

U srijedu, 13.juna ekipa Radio Kozare u emisiji „Zvuci Krajine“ predstavila je Aleksandrovac, mjesnu zajednicu laktaške opštine.Naši sagovornici kroz dvočasovno duženje u direktnom javljanju na frekvenciji 89,9MHz predstavili su nam Aleksandrovac nekad i danas.Kroz razgovor i pjesmu naši sagovrnici bili su Momčilo Dobrijević,predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Aleksandrovac,Rajko Popović, poljoprivredni proizvodjač,Draženko Budimir,direktor ZZ Livač. Bakince i Kobatovce predstavile su nam Bojana Milanović i  Sladjana Čovičković,dok je o Osnovnu školi  „Georgios A. Papandreu“ govorio direktor ove obrazovne ustanove, Veljko Vujaković.Novi život na području laktaške opštine  započele su i izbjegličke porodice izbjegle iz Krajine, danas u Aleksandrovcu živi i porodica Radivoja Lipića, izbjegla iz Bosanskog Petrovca.O životu u Aleksandrovcu pričao nam je i Ostoja Savić, otac sedmoro djece.O radu  Centra za odvikavanje od zavisnossti “Marjanovac” upoznala nas je  Amata Anđelić, koordinatorka Centra. O parohiji aleksandrovačkoj i duhovnom životu pričao nam je paroh aleksandrovački ,Stanko Ćelić, a humanitarni rad na području ove mjesne zajednice  predstavila nam je Danica Bartolić, predsjednica uduženja “Osmjeh žene”.

U blizini aerodroma u Mahovljanima lovci Lovačkog udruženja „Kozara” iz Laktaša-sekcija Kobatovci odstrelili su vuka, što je u ovom  kraju prava rijetkost.O Lovačkom udruženju i lovstvu u ovom ravničarskom kraju pričao nam je Radovan Maksić, predsjednik Lovačkog udruženja -  sekcija Kobatovci.

Sportske klubove u Aleksandrovcu predstavii su nam Rade Grgić, veteran i dugogodišnji kapiten  Košarkaškog kluba “Igokea” i Slavica Grubešić  ,sekretar KK”Igokea”,dok nam je Fudbalski klub “Potkozarje”predstavio  Željko Babić,član uprave ovog kluba.

Našu emisiju upotpuni su i nastupi Mirjane Vuković, vokalne solistkinje i grupe”Zvuci Kozare”

RADIO KOJI SE SLUŠA I VOLI - RADIO KOZARA!